Gos detector de pirotècnia

Danko/Nius són els primers gossos a Espanya que poden detectar les bengales, artefactes pirotècnics, substàncies estupefaents a les grades o amagades a l'interior de bosses, en els controls dels estadis de futbol, grans esdeveniments, en instal·lacions de zones portuàries i creuers, en instal·lacions d'aeroports o també en instal·lacions ferroviàries.

Els artefactes solen entrar desmuntats, però això ja no és un avantatge, perquè els vigilants destinats als operatius de seguretat dels estadis de futbol i grans esdeveniments gestionen gossos entrenats per detectar bengales i artefactes pirotècnics.

A partir d'ara, els aficionats a introduir bengales als terrenys de joc hauran d'enfrontar-se a l'olfacte d'aquests cans, capaços de detectar material pirotècnic, cosa que els habilita també per captar l'olor de bengales i altres enginys pirotècnics.

Sabem que els enginys pirotècnics amb molta freqüència són introduïts en els estadis per peces, per després ser muntats (i utilitzats).

Danko, un bell gos Schnauzer i un dels únics gossos a tot el territori nacional que està ensinistrat per a la detecció de bengales, pirotècnia. Aquest gos ha intervingut amb gran eficàcia en partits d'alt risc en els Estadis del FC Barcelona, del RCD Espanyol, del CE Sabadell, Nastic de Tarragona, Unio Esportiva Sant Andreu, Circuit de Catalunya i també en partits que organitza la Federació Catalana de Futbol . Aquest gos actualment també presta el servei de detecció per als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per al control de substàncies explosives, on Barna Gos K9 té l'adjudicació mitjançant concurs publico del servei.

Després del gran èxit i treball dut a terme per aquest gos, ja s'està treballant amb un equip de treball específic per a la formacion i ensinistrament de tres K9 especialistes en localitzar material pirotècnic en grans esdeveniments on hi hagi molta afluència de públic.

Barna Gos K9 és una empresa de referència i l'única especialitzada en la detecció a la comunitat autònoma de Catalunya.